Една от големите ни надежда в плуването - Йосиф Миладинов, стана

...
Една от големите ни надежда в плуването - Йосиф Миладинов, стана
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов спечели евротитла на 50 м бътерфлай

Една от големите ни вяра в плуването - Йосиф Миладинов, стана европейски шампион на 50 метра бътерфлай за юноши старша възраст на шампионата за юноши и девойки, което се провежда в Рим. 18-годишният плувец изплува дистанцията за 23.59 сек., като остана единствено на 11 стотни от националния връх (23.48 сек.), подложен точно от него. Веднага след българина се класира Тобиас Шулрат (Гер) - 23.72 сек, а трети е чехът Даниел Грачик - 23.79 сек. За финален път български играч е печелил злато на европейско състезание за юноши и девойки през 1992 година - Добромир Петров на 100 м бруст.

Успехът на Йосиф Миладинов удостовери израстването му - на предното европейско състезание - в Казан (Рус) през 2019 година, той стана втори на 100 м бътерфлай и шести на 50 м бътерфлай. Сега в Рим той има късмет за още една титла, защото ще взе участие и на 100 м бътерфлай. Още повече, че на континенталния шампионат за мъже в Будапеща през май Миладинов.

Вчера Миладинов взе участие и в щафетата на България на 4 по 100 метра свободен жанр (заедно с Дениел Нанков, Калоян Левтеров и Петър Мицин), която приключи на четвърта позиция с нов народен връх за юноши и мъже - 3:20.86 мин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР